De kaart geeft de ruimtelijke spreiding weer van de vleesveesector in Vlaanderen. De belangrijkste concentraties bevinden zich in West- en Oost-Vlaanderen. 

Een heat map (of dichtheidsraster) wordt gebruikt om puntgegevens, in dit geval het middelpunt van de vleesvee-exploitaties te visualiseren en te analyseren door de punten om te zetten in een regelmatig raster. Aan elke rastercel wordt een waarde toegekend die wordt bepaald door de nabijheid van nabijgelegen punten, waarbij elk punt wordt gewogen met een wegingswaarde. Als wegingswaarde is de totale opbrengstwaarde op basis van de standaard output per dier en de gemiddelde veebezetting gebruikt. 

Ruimtelijk is de vleesveesector geconcentreerd in Oost- en West-Vlaanderen, met de belangrijkste concentraties rond Lokeren, Tielt en ten westen van Brugge. 
 

Agentschap Landbouw & Zeevisserij maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te verbeteren. We verwerken cookies voor (1) elektronische communicatie en het weergeven van de website, (2) het verder vormgeven, (3) meten en analyseren van jouw gebruik, (4) het weergeven van inhoud en advertenties op maat en (5) doeleinden van derde partijen (indien van toepassing). Je kan er (met uitzondering van de essentiële cookies) per categorie voor kiezen het gebruik van cookies te aanvaarden of weigeren. Via de knop ‘Voorkeuren’ kan je nu of later zelf je voorkeuren instellen of wijzigen.

Meer informatie over de verwerking van cookies vind je in onze cookieverklaring.

Essentiële cookies

Altijd actief

Functionele cookies

Altijd actief

Analytische cookies
Marketing cookies
Cookies van derde partijen

Altijd actief