Duurzame voedselconsumptie zit in Vlaanderen in de lift. De duurzame omzet bedraagt in 2017 zo’n 585 miljoen euro.
Maak kennis met de moslimconsument – Verkenning van kansen voor de Vlaamse agrovoeding
Publicatie
Moslimconsumenten bieden voor de Vlaamse agrovoedingssector marktkansen die nu nog niet volledig benut worden.
Dagelijkse kost, duurzame kost? – Ontwerp van een monitor duurzame voedselkeuzes en nulmeting 2015
Publicatie
Het rapport licht het monitoringsinstrument toe om het duurzame aankoopgedrag van voedsel in kaart te brengen en geeft de resultaten van een nulmeting van duurzame voedselkeuzes in Vlaanderen.
Ketenroadmap Voedselverlies 2015 – 2020
Publicatie
De ketenpartners, OIVO en de Vlaamse overheid stellen in deze ketenroadmap negen actieprogramma’s voorop met telkens een gemeenschappelijke doelstelling.
Halalvoeding in Vlaanderen: een verkenning
Publicatie
Het rapport verkent de islamitische voedselvoorschriften (‘halal’ en ‘haram’), de impact op de werking van de voedselketen en het verschil tussen theorie en praktijk.
Transitie naar een duurzaam landbouw- en voedingssysteem in Vlaanderen. Een systeemanalyse
Publicatie
Het rapport neemt de organisatie van onze voedselproductie en –consumptie van grond tot mond kritisch onder de loep.
Melkveecafé – Samen grenzen verleggen
Publicatie
Evolutie naar duurzaamheid kan slechts wanneer verschillende betrokkenen gezamenlijk leren en acties ondernemen. Dat is het uitgangspunt van een gezamenlijk project rond melkveecafés.